24 Şubat 2015 Salı

ADOLU EĞİTİM VAKFI

Ziya Hoca çocuklara ve gençlere çok değer verirdi. Eğitimleriyle bizzat ilgilenirdi. 


Din eğitimi almaları konusunda çaba sarf ederdi. Gençleri kitap okumaya, dergi okumaya, düşünmeye ve sorgulamaya yönlendirirdi. Gençlerin iyi yetişmeleri, eğitimlerini başarıyla tamamlamaları, üniversite okumaları, hatta akademik çalışma yapmaları gerektiğini düşünür, bu konuda büyük bir çaba gösterirdi. 

Sosyal meselelere duyarlı olduğu için “Adana Anadolu Eğitim Bilim ve Kültür Vakfı”nın kurucuları arasında yer alıp eğitimi dışarıdan desteklemeyi dava haline getiren Ziya Yürekli Hoca, 1996 yılında emekli olduktan sonra, birkaç yıl Millet Partisi Adana İl Başkanı olarak siyaset yaptı; dine, devlete ve millete hizmet yolunda gücü oranında çaba sarf etti.

Anadolu Eğitim Vakfı’nda her hafta sonu gençlerle sohbet ederdi. İyilik, doğruluk ve güzellik ekseninde yaşar; yanlışa, kötülüğe ve çirkinliğe razı olmaz, karşı çıkar ve çok iyi tanıdığı şer odaklarına karşı yılmadan mücadele ederdi.. 

Bu yaşam felsefesini gençlere de anlatırdı. 

Allah’ın iyiler listesine yazılmak, kıyamet gününde o listeden çağrılmak ve salihler arasında haşrolmaktı, bütün hesabı.   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder